Offertes

atool-offer-screenshot.png (Medium)Offertes zijn handig om de geoffreerde hoeveelheid aan de klant te vergelijken met de huidige status van een project. Een offerte maak je aan vanuit een project. Ga naar een project, en hier kan je er voor kiezen om een nieuwe offerte aan te maken. Dit kan alleen als je al taken hebt gespecificeerd. Maak dus eerst de taken van een project aan die je voor de klant wil gaan uitvoeren en kies dan voor een nieuwe offerte.

Een offerte is een aantal taken met een inschatting hiervan. Sleep taken die je in de offerte wilt naar de offerte toe. Vul vervolgens achter de taaknaam in hoeveel eenheden (lees uren) je aan deze taak denkt kwijt te zijn. Bovenaan deze kolom kan je specificeren wat je als eenheid voor je offerte gebruikt. Zorg dus dat je de eenheid die je in je offerte gebruikt in je contract hebt gespecificeerd.

Als je een goede lijst hebt gemaakt, kan je er voor kiezen om deze offerte in je contract van je project te verwerken. Dit doe je met de knop onderaan de takenlijst van je offerte. Als je dit hebt gedaan komt er bij je project view een meter te staan die aangeeft hoe ver je van je offerte af zit tijdens het werken. Ga je over je offerte heen, gaat deze indicatie in het rood.

Je kan nu door vanuit een project op de offerte te klikken per taak zien hoe ver je in je uren (eenheden) zit. Dit kan je ook als  excel export voor analyse of verdere rapportage gebruiken.