In gebruik nemen

Op deze pagina zal stap voor stap een voorbeeld worden gegeven van een typische administratie voor nederlandse ondernemers.

Als eerste natuurlijk welkom bij ATool aangezien je zeer waarschijnlijk reeds een administratie hebt en je nu aan het verdiepen bent hoe je hier het maximale uithaald. Lees hiervoor gerust verder....

Twee dingen zijn eigenlijk onmisbaar om goed met ATool te kunnen werken:

  1. Minimaal één BTW tarief
  2. Een basiscontract

Als eerste gaan we tool een beetje meer persoonlijk maken. Klik op het gereedschapsicoon rechtsonder in het hoofdmenu. Hier kunnen de basisinstellingen van je bedrijf gedaan worden. Vul je bedrijfsgegevens in en vergeet hierbij niet een logo toe te voegen. Deze zal vervolgens bovenaan de tool getoond worden en ook gebruikt voor de factuur. Vul ook een tekst in in het Homepagina content veld. Voor nu bijvoorbeeld "Welkom!".

Klik op opslaan. Nu zie je als het goed is de tekst "Welkom!" en het ingevoerde logo. 

Nu moeten er nog BTW tarieven aangemaakt worden. Ga weer naar de bedrijfs settingspagina door op het gereedschapsicoon rechtsonder in het hoofdmenu te klikken. Onder het logo zie je een subnavigatie BTW, klik hierop. Klik vervolgens op "btw toevoegen". Vul dan in het formulier in:
naam: Geen
Index 1.0
Sla dit tarief op, en klik vervolgens weer op BTW een maak nog een tarief aan met:
naam: 6%
Index: 1.06
Herhaal deze stappen voor meerdere tarieven.

Nu ben je klaar om de applicatie te gaan gebruiken. De beste manier hiervoor is om meteen een klant aan te maken. Klik op "Klanten" in het hoofdmenu en vervolgens op "klant toevoegen" in het submenu. Vul hier gegevens in. Bijvoorbeeld als naam: Overheid. Merk ook op dat hier een klantspecifiek contract kan worden ingevuld, maar hier doen we nu nog niets mee. Sla vervolgens de klant op. Je bent nu op de klantpagina. Type in het zoekveld rechtsboven nu "Over"  (zonder de quotes) en kijk wat er gebeurd. Als alles goed verloopt zie je hier als resultaat je net aangemaakte klant. Type pijltje naar beneden (selecteer de klant) en op enter of klik gewoon op dit resultaat om naar de klantpagina te gaan. in dit geval ben je er al, maar hiermee zie je hoe snel je hier naartoe kan gaan vanuit een willekeurige andere pagina.