Import and Export

ATool biedt verschillende im- en export mogelijkheden. Rapportages zijn ook exporteer functionaliteiten, maar deze worden apart behandeld in de Rapportages handleiding.

Het exportformaat is een office '97 compatible excel formaat. Dit formaat kan door vrijwel elk spreadsheetprogramma worden ingelezen. Het geexporteerde bestand heeft reeds opmaak en een aantal basis sommaties in zich zodat je meteen een goed overzicht van de data hebt en veel sneller tot je eigen relevante analyses komt zonder eerst nog de standaard handelingen te hoeven verrichten.

Het importformaat is een csv bestand. Aangezien wij geen invloed hebben over wat je in het te importeren bestand zet zijn we iets stricter wat betreft het formaat waarin het te importeren bestand aangelevert moet worden. Dit is een .csv bestand (komma gescheiden). Als voorbeeld voor LibreOffice:

Kies opslaan als bij een spreadsheet, kies als formaat .csv en selecteer de volgende waarden (Standaardwaarden voor LibreOffice). Een komma als kolom scheiding en een dubbele quote als tekst indicatie:

Character Set: Unicode (UTF-8)
Field delimiter: ,
Text delimiter: "|

FunctionaliteitImporteerExporteer

Klanten

+ +

Contactpersonen

+ +

Projecten

- -

Taken

- -

Activiteiten

- ++

Facturen

- +

Uitgaven

+ +

Bezittingen

- +

Werknemers

+ +