Activiteiten boeken

Activiteiten boeken

Het boeken van activiteiten is de basis van ATool. De klanten, projecten en taken zijn hier de structuur omheen. Een activiteit moet aan een taak gekoppeld zijn. Dus voordat je een activiteit kan boeken moet minimaal een klant, project en hieronder een taak aanwezig zijn. Dit is in eerste instantie misschien veel, maar deze structuur zal bij een aangroei van hoeveelheid boekingen zorgen voor een systeem dat overzichtelijk blijft. Er zijn drie methoden om een nieuwe activiteit te boeken via ATool. Los van het urensheet en de telefoon applicatie (Phone app):

  1. Via het activiteiten overzicht, klik hier op nieuwe activiteit aanmaken.
  2. Via een taak overzicht. Hier kan je onderaan de lijst met activiteiten kiezen om een nieuwe activiteit toe te voegen. Kies eerst het type, en vervolgens krijg je een formulier dat zich aanpast volgens het contract.
  3. Vanuit een projectoverzicht. Kies in de takentabel voor activiteit toevoegen, vervolgens het type en binnen het project kan je de activiteit toevoegen die meteen het projectoverzicht vernieuwd.

Een project moet een overzicht vormen van alles wat er zich binnen dit project afspeelt. Daarom is dit de favoriete plek om activiteiten te boeken (Los van het urensheet en de telefoon applicatie). Als er maxima zijn opgegeven voor een activiteitsoort zullen de overzichtsmeters zich meteen aanpassen.

atool-activity-from-project.png (Pagina)